Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Na pátek 4. listopadu připravila paní Lucie Lichevníková akci nejen pro děti – Lampionový průvod. Plačtivé počasí pátku žádalo o přeložení akce na neděli 6. listopadu na 17. hodinu. V neděli v podvečer bylo náměstí zcela zaplněné rodiči a jejich dětmi, které ve svých rukou svíraly tyčky, na kterých se houpaly do podvečera svítící lampionky. Nechyběli ani svítící dýňoví strašáci.

Po pokynu paní Lucie Lichevníkové se zformoval osvětlený lampionový průvod rodičů a dětí, který vyrazil přes přechod u pošty ke škole. Vedle velkého počtu lampionků dětí svítilo veřejné osvětlení. To doplňoval při jasném počasí i zářící měsíc, jehož úplněk se má naplnit v úterý 8. listopadu ve 12 hodin. Potom průvod prošel celou Novou ulicí, aby se u bytovek opět stočil zpět na náměstí. Když průvod dorazil zpět do prostor v současné době se obrubujícího veřejného prostranství kolem památníku světových válek, byl zde připraven pro děti v chladném počasí podvečera čaj a pro dospělé voňavé svařené víno. Děti dostaly drobný pamlsek. Jejich skotačivá zábava v daném prostranství a svítících strašáků z tykví ještě hodnou chvíli ještě pokračovala.   

V první řadě za rodiče a děti chci vyslovit velké poděkování za precizně připravenou akci pro děti, kterých bylo spolu s jejich rodiči plné podvečerní náměstí. Poděkování vyslovuji za městys Višňové i kulturní výbor při zastupitelstvu. Připravit takovouto zábavnou akci není jen tak hned. Vyjádřit dík patří i těm, co se spolupodíleli na zajištění bezpečnosti při přechodech přes jednotlivé komunikace v obci. Paní Lucii Lichevníkové patří velký dík za veškerou přípravu v oblasti materiální, za zajištění teplého čaje, voňavého svařáku. Městys Višňové vyjadřující přízeň a podporu takovéto akci rovněž drobně přispěl. Velmi nás těší, že pořadatelství těchto akcí především pro děti vychází z nápadů konkrétních rodičů.  Za městys mohu vyslovit poděkování a fakt, že si těchto aktivit velmi vážíme a podporujeme je. 

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde