Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

V letošním roce bylo opraveno prostranství kolem památníku obětí světových válek pod sochou svatého Václava. Kámen nese jména 41 višňovských mužů, kteří naší dnešní svobodě přinesli oběť největší. Položili své životy v průběhu 1. světové války. Památník je doplněn třemi deskami, na nichž jsou jména těch, kteří stejnou oběť položili v druhé světové válce. Pokud si chceme vážit současných chvil, pak nikdy nesmíme zapomenout obětí těch, jejichž jména jsou zde vytesaná. A současně nesmíme zapomenout na strádání těch, pro něž byli tito součástí rodin.  

Po mši svaté v neděli 13. listopadu občané Višňového uctili památku a nesli si vzpomínku na ty, kteří přinesli oběti v podobě svých životů v průběhu světových válek. Za přítomnosti kněze otce Pavla Kloučka, jeho slov a žehnání, byl položen starostou věnec ku vzpomínce na ty, kteří se podíleli na naší dnešní svobodě, na tom, že generace jim následující žijí v míru. Položení věnce doprovázel zpěv žalmu.

Závěrečná slova hymny z úst všech přítomných a zúčastněných jen dotvrdil význam tohoto vzpomínkového setkání pro naši současnost, pro naši generaci, pro naše vrstevníky, pro generace, které přijdou po nás. Nezapomeňte těch, co pro naši svobodu museli skutečně bojovat.  

                                                                                               Mgr. Vladimír Korek 

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde