Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Višňovské kulturní léto pokračovala svou II. částí ve dnech 5. až 7. srpna 2022, a to filmovým festivalem. Tentokráte čekalo natažené filmové plátno v areálu obecního dvora. Prostředí včetně sociálního zázemí připravovali pracovníci údržby několik dnů předem. Občerstvení zde zajišťoval svou pestrou nabídkou Zmolský pivovar. Kvalitní vína byla z nabídky Adámkova vinařství.  

V pátek za krásného teplého počasí léta diváci na lavičkách a vlastních židlích zhlédli český film o legendě českého sportu Zátopek.

Po nočním dešti se v sobotu poměrně ochladilo, a tak na večerní český film Prezidentka byla slabší účast diváků, než pořadatelé čekali.

Nedělní odpolední program animované pohádky Myši patří do nebe byl promítán v kinosále místního kina. Účast potvrdila, že i naši nejmenší diváci se chtějí filmového festivalu účastnit, že jsou jeho podporavateli. Večer pak za účasti, pozdravu a slov ocenění senátora Tomáše Třetiny, starosty Moravského Krumlova, nás všechny čekala česká komedie Deníček moderního fotra.

Filmový festival Višňovského kulturního léta 2022 tak skončil, i když léto bude pokračovat taneční zábavou se skupinou Kristovy Léta dne 20. 8. v areálu u sportovní haly.

Je však nutné poděkovat organizátorovi těchto dnů naplněných kulturou ve Višňovém, kterým je městys Višňové. Za přípravu, průběh, pořádek a následný úklid je nutné vyzdvihnout pracovníky údržby obce. Zaměstnanci se podíleli na organizaci. Za dokonalou a vyladěnou přípravu, za objednávky filmů, za přípravu a provoz veškeré promítací techniky a ozvučení, které nemělo žádného výpadku je nutné poděkovat Pavlu Havelkovi – místostarostovi městyse. Obdivuji jej za preciznost v připravenosti a kvalitu jím vedené projekce.

Poděkování je nutné vyslovit i všem sponzorům, jejichž přehled bude zveřejněn zvlášť. Vyzdvihnout je nutné Skupinu ČEZ, Jihomoravský kraj a Therme Laa an der Thaya. Za podíl spolupráce je nutné i ocenit obce Horní Dunajovice a Tavíkovice.

Poděkování patří samozřejmě Vám všem, kteří jste nás svými návštěvami podporovali a přispívali dobrovolným vstupným na dofinancování restaurování historických křížů ve Višňovém. Předpokládám, že s námi budete spolupracovat i na přípravě dalšího již XIII. ročníku v příštím roce. 

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde