Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Jednorázový příspěvek na pomoc rodinám s dětmi přichází na začátku školního roku. Tato stránka vám poskytne veškeré informace o tom, jak o příspěvek požádat a komu je určen. Inflaci a růst životních nákladů v současné situaci asi pociťuje každý. Jednou z nejzranitelnějších skupin jsou právě domácnosti, ve kterých žijí děti. Naším cílem je pomoci co největšímu počtu z nich, proto rodinám se středními a nízkými příjmy vyplatíme jednorázový příspěvek 5 000 Kč na každé dítě. Nárok na příspěvek mají děti narozené od 2. srpna 2004 do 31. prosince 2022. Čekáte dítě? Požádat můžete i po jeho narození, nejpozději však do 1. 7. 2023. Příjmy domácnosti nemusíte dokládat, jen potvrdíte, že v roce 2021 nepřesáhly milion. Ověříme si to sami.

Peníze vám přijdou do 30 dnů od podání žádosti. Pomohou vám s náklady na vybavení pro školáky nebo na kroužky.

JAK ZÍSKAT PŘÍSPĚVEK

Nepobírám přídavek na dítě

Podat žádost bude možné od 15. srpna na této stránce v jednoduchém formuláři. Budete potřebovat jen elektronickou identitu občana (bank ID, NIA ID apod.) Druhou možností je přijít osobně na vybrané pracoviště Czech POINT (na krajském, městském nebo obecním úřadu). Nezáleží na tom, zda jste zaměstnáni nebo na mateřské či rodičovské, případně bez práce nebo podnikáte. Příspěvek je určen pro všechny děti do 18 let, které žijí v rodině, jejíž příjem v minulém roce nepřesáhl 1 000 000 Kč hrubého. O příspěvek mohou žádat rodiče, adoptivní rodiče nebo pěstouni dítěte.

Pobírám přídavek na dítě

Pokud jste v červenci pobírali PŘÍDAVEK NA DÍTĚ, které nedosáhlo před 2. srpnem dospělosti, pak tento jednorázový příspěvek 5000 Kč dostanete automaticky a nemusíte o nic žádat.

První platby už dorazily na účty, další budou následovat. Příspěvek dostanete nejpozději s přídavkem na dítě v průběhu srpna.

CO VÁS NEJČASTĚJI ZAJÍMÁ

Připravili jsme pro vás seznam nejčastěji kladených dotazů a odpovědí na ně. Najdete ho zde.

V případě problémů či nejasností vám pomůžeme na čísle 950 194 444 v době od 8:00 do 20:00. Můžete se v pracovní době obrátit také na call centrum Úřadu práce800 77 99 00.

JAK SE PROKÁŽU

Abychom mohli vaši žádost zpracovat online a ušetřit vám cestu na úřad, musíme si být jisti tím, kdo žádost podal. Proto je pro vstup do našeho formuláře nutné přihlášení prostřednictvím Identity občana nebo Datové schránky. Skutečně jen tak vám můžeme ušetřit cestu na úřad.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde