Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Sobotní program tohoto kulturního léta byl velmi nabitý. Višňovské trhy začaly již jako vždy v 7.30 hod. a těšily se obvyklé přízni nejen višňovských občanů, ale i návštěvníků z okolí. Svou tradiční nabídkou přispěli k jejich oblibě.

Na odpoledne byl připraven na fotbalovém hřišti TJ Višňové Turnaj starých pánů. Zúčastnila se ho družstva Višňové s věkovým průměrem téměř „na čtyřicítce“, Bantice s obdobným věkovým průměrem, Trstěnice přijely se svým soutěžním družstvem, z jindřichohradecka přijelo mužstvo Horního Žďáru.

Počasí se na dobu průběhu turnaje umoudřilo a výkony všech sportovců jen podpořilo.

Los určil do prvního duelu višňovské se žďárskými, kteří zvítězili 2 : 1. V druhém utkání Bantice po výsledku 2 : 2 postoupili přes Trstěnice až po velmi dlouhém penaltovém rozstřelu. V zápase od 3. místo višňovští zkoncentrovali hru a vzhledem k věku ubývající síly a svým přesvědčivým výkonem porazili Trstěnice. V boji o první místo deklasoval tým Horního Žďáru Bantice 6 : 1.

O pohotovosti a o zájmu o takového sportovní dění jasně vypověděla návštěvnost diváků a příznivců nejen sportu, ale i zdařilé akce, kterou toto odpolední turnajové klání, rozhodně bylo.

Při vyhlášení výsledků a předání diplomů s poháry ocenil starosta všechny ty, co se na organizaci a zajištění turnaje podíleli a poděkoval jim. Rovněž i to, že se turnaj obešel bez jakéhokoliv zranění, je vizitkou kvalit jednotlivých družstev, která do turnaje vstoupila.

Samotné vyhlášení výsledků již probíhalo na kryté terase sportovního zázemí, neboť v tomto čase již obloha pustila své slzy.

Podvečer se nesl v přípravách na večerní promítání filmu Želary. Sledováním všech webových stránek portálů zabývajících se předpovědí počasí, sledováním radarového záznamu vývoje počasí organizátoři jasně rozhodli pro promítání v zámeckém parku.

Zesilující déšť cca po třiceti minutách promítání jasně rozhodl o ukončení projekce čtvrtého dne festivalu. Člověk může počasí mapovat, sledovat, měřit. Ono však dalo zcela jasně najevo, že se bude chovat tak, jak my nepředpokládáme.

NAŠI ´´STAŘÍ PÁNI´´

VIŠŇOVSKÉ TRHY

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde