Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Na druhou neděli připravilo vedení městyse prohlídku adventní Vídně. Odjezd z Višňového na znojemské vlakové nádraží zajišťoval městys přistaveným autobusem. Na nádraží ve Znojmě se pak připojil průvodce dr. Jiří Kacetl. Cesta vlakem nádhernou rakouskou krajinou uběhla a my vystoupili v centru tohoto v historii po čtyřista let hlavního města v čase velkého Rakouska. V průběhu procházky Vídní jsme měli možnost vyslechnout historické provázanosti Moravy, Čech a Rakouska, vidět několik významných kostelů, zastavit se u toho s hrobem sv. Klementa Hofbauera z Tasovic.
Neskutečně nádhernou cestou kolem nové radnice k Hofburku na náměstí Marie Terezie jsme se dostali na velké vánoční trhy. Již v šeřící se Vídni jsme se přesunuli ke katedrále sv. Štěpána. Její prostředí bylo úchvatné a všude kolem katedrály pod svítící vánoční výzdobou neopakovatelná atmosféra.
Poté jsme přes Korutanskou třídu, kolem Opery, Karlova náměstí přešli na toho dne poslední pohádkové trhy v překrásných zahradách Belvedere.
Odtud jsme se již přesouvali na nádraží, ze kterého jsme v necelých 19 hodin vyrazili vlakem zpět do Znojma. Z něho pak plni zážitků z tohoto nádherného dne druhé adventní neděle jsme se vraceli autobusem do Višňového.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde