Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

V závěru měsíce listopadu bylo vysazeno podél zahrady zámeckého parku 20 vzrostlých stromů Střemchy obecné. Tutu výsadbu prováděla firma Adamera s.r.o. Nejen exkluzivně se této výsadby zúčastnili učni zahradnického oboru z výchovného ústavu.

Vlastní výsadba za podpory finanční dotace získané z Nadace ČEZ je plně koncepčním rozvojem výsadeb v městysi Višňovém, kterou pro nás jako obec vytváří a dozoruje autorizovaný projektant a krajinář Ing. Jaroslav Krejčí ze Znojma.

Pro letmé osvětlení problematiky koncepčních rozvojových výsadeb je nutné uvést, že zeleň má nezastupitelné místo v zastavěných částech obcí a měst nejen z pohledu enviromentálních. Bohužel však s rozvojem našeho životního stylu, s nástupem užívání techniky člověkem, s rozvojem výstavby a jejich požadavků mnohdy musí zeleň ustupovat. Koncepce proto hájí nutnost zeleně na místech, kde jí je třeba, hledá místo tam, kde jsou pro ni možnosti.

Životní nezbytnost tohoto konání nám zcela jasně v negativních směrech ukázala urbanistika nejen budovatelských let socialistické minulosti na mnoha místech, v mnoha obcích a městech ukázala nezbytnost souladu spolužití člověka se zelení.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde