Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Ve dnech 16. až 20. července 2023 se stalo Višňové uspořadatelem mezinárodního setkání v rámci programu TURN UP.
Vlastní program mítinku se uskutečnil v úterý v zasedací místnosti hasičské zbrojnice ve Višňovém. Hosty pro mítink, který zahájil starosta Višňového Vladimír Korek byli i farář višňovské farnosti Pavel Klouček a senátor Znojemska Tomáš Třetina. O historii a vývoji Moravy přednášel nejen zahraničním delegacím historik Jiří Kacetl. Jeho velmi přínosné informace se tak staly základem získávání dalších informací a zkušeností v poznávání regionu pro všechny zúčastněné delegace, které byly z těchto zemí: Itálie, Malta, Maďarsko, Kypr, Slovensko. Česká republika byla zastoupena delegací z Višňového.
Záměrem mítinku je i poznání pořadatelského místa a jeho regionu v dalších oblastech. Vedle seznámení se s přírodními krásami se jedná i poznání jeho obyvatelstva, již výše uvedené historie, ale i historického dědictví v podobě památek, architektury, urbanismu, jeho současného života a životní úrovně, sociálních zvyklostí a hodnot. V neposlední řadě je s tímto spojena i naše gastronomie.
Velice nás těší velmi kladné hodnocení všech zúčastněných zemí, které se tak stává tou nejlepší reklamou pro náš kraj.
Celý mezinárodní program těchto mezinárodních mítinků je realizován z dotační podpory Evropské unie, která podporuje tyto programy zaměřené na vzájemné tematické poznávání jednotlivých jejich částí.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde