Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Ve čtvrtek 6. dubna se v Hotelu Zámek Valeč uskutečnil jarní seminář letošního roku Občanské bezpečností komise při Jaderné elektrárně Dukovany. Tématy těchto pravidelných seminářů jsou provoz jaderné elektrárny, bezpečnost provozu jaderné elektrárny a situace v oblasti vývoje jaderné energetiky nejen u nás, ale i ve světě.

Na obdobná témata byl zaměřen i seminář 6. dubna. Úvodní zprávu týkající se nejen činnosti ale především bezpečnosti provoz jaderné elektrárny přednesl předseda OBK při JE Dukovany Aleš John. V rámci I. části semináře zazněly ještě projevy ředitele Jaderné elektrárny Dukovany Roman Havlína, člena představenstva ČEZu Bohdana Zronka, o bezpečnosti provozu JE a kontrolní činnosti na JE hovořil pan Zdeněk Tipek. O činnosti sdružení Ekoregionu 5 hovořila Petra Jílková, o činnosti Energoregionu 2020 přednesl zprávu Vladimír Korek.

V druhé části semináře hovořili za ČEZ Tomáš Pleskač, za Ministerstvo průmyslu a obchodu pan Tomáš Ehler a ředitel SÚRAO Lukáš Vondrovic.

Účastníci semináře tak získali množství informací týkajících se nejen provozu jaderné elektrárny, bezpečnosti, ale především v otázkách energetické budoucnosti nejen České republiky. 

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde