Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Veřejné prostranství kolem kostela bylo historicky doplněno školou a veřejným prostranstvím se zelení, v němž se nachází socha svatého Václava. Pod tuto sochu byl po I. světové válce k desetiletému výročí skončení umístěn památník obětí I. světové války. Celý tento prostor tak ještě nabyl na významu. A stal se tak velmi významným centrem obce.

Již v roce 2018 vznikl návrh stavebních úprav této části veřejného prostranství, které je součástí tohoto centra. Současný stav úprav let minulých je dosluhující, stává se nedůstojným. Zcela oprávněně tedy tato část volá po nových úpravách.

V letošním roce jsme tedy požádali o dotační prostředky na akci s pracovním názvem „Zpevněná plocha u pomníku“. Žádost byla Místní akční skupinou Znojemské vinařství vybrána a doporučena. SZIF Brno celý výběrový proces prověřil a v současné době čekáme na výzvu k podpisu dohody na dotační prostředky.

V rámci realizace budou provedeny stavební úpravy kolem sochy s památníkem a nově budou vydlážděny přístupové cesty jak k památníku, tak i k budově mateřské školy ve směru od něj.

Vzhledem k rozsahu ploch, které přijdou nově vydláždit zámkovou dlažbou, a k potřebě odvlhčení celé budovy č. p. 127 s mateřskou školou, lékárnou, poštou a knihovnou, je nutno přistoupit i k realizaci části projektu, který se váže s již uvedenou budovou, a to odvedení dešťových vod od základů tohoto objektu. Realizace zemních prací této dešťové kanalizace musí předcházet úpravám povrchů.

S podanou žádostí s pracovním názvem „Kanalizační přípojka pro odvod dešťových vod, Višňové 2022“ o dotační prostředky Jihomoravského kraje čekáme na výsledek. Máme však informaci o tom, že akce je hodnocena jako potřebná, tudíž očekáváme její dotační krytí.

Do území, které bude řešit odvod dešťových vod, spadá i budova č.p. 200 a veřejné WC.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde