Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě
Všichni, co fandíte višňovskému „Zámeckému jerlínu“.
Obracíme se na Vás se žádostí o zaslání nejen Vašeho hlasu, ale hlasů členů Vašich rodin, přátel, spolupracovníků pro náš „Zámecký jerlín“. Tento strom jsme přihlásili do letošní soutěže Strom roku 2024. Porotou byl nominován mezi 10 stromů z celé republiky.
Vaším hlasováním může „Zámecký jerlín“ uspět v konkurenci ostatních stromů. Soutěž jako taková přináší nejen stromu, ale i obci a regionu významnou prestiž.
Předem Vám velmi děkujeme za podporu a odeslání svého hlasu pro strom číslo 6 „Zámecký jerlín“

 

mapa turistickáPo opakovaných žádostech se nám s Klubem českých turistů podařilo dojednat vyznačení turistické trasy s červeným označením, která povede přes Višňovou. Zde bych chtěl poděkovat za pomoc a podporu i starostům z obcí přes jejichž katastr tato turistická trasa vede. V současnosti je tato nová velmi poutavá turistická trasa ve finální etapě, tj. dokončování svého značení. Vlastní trasa začíná v Tulešicích, kde navazuje na turistickou žlutě značenou. Přes lesy vedoucí těsně kolem jeden z regionálně nejvyšších kopců Jevišovické pahorkatiny – Tanárka 391 m. n. m. – se dostanete na polní cestu, která navazuje na cestu mezi Džbánicemi a hospodářskými objekty Karolína. Po této cestě dojdete až do Trstěnického lesa a přes něj k Pustému zámku. Od něj pokračujete lesem k Višňovému. Z lesa vyjdete v části zvané Jiřice. Přes Višňovou pokračujete až k lesu. Lesem přes brody na říčce Křepičce jdete dále po pravém břehu Dunajovické přehrady. Před hrází vyrazíte doprava přes samotu Chaloupky směr Mikulovice, před kterými odbočíte, a pokračujete kolem Mikulovického jezera ve směru k Výrovické přehradě. Při cílovém pohledu na plochu Výrovické přehrady si můžete říci, že máte v nohou 20 km turistického pochodu, během něhož jste viděli krásnou přírodu a spoustu zajímavých přírodních krás. Z více jak poloviny vede tato trasa lesy. A kam dál. Pokračovat můžete po zelené do Výrovic. Tato zelená se dle plánovaných záměrů bude v budoucnu měnit na červenou, abyste tak měli možnost přes Výrovice, Tvořihráz a Tvořihrázský les dorazit až do Suchohrdel u Znojma.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde