Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

DSC_8193Přes víkend se nesl kinosálem ve Višňovém smích a potlesk. Zasloužili se o to ochotníci Divadelního spolku NÁVRAT z Višňového, kteří připravili pro svoje příznivce komedii „Záloha na štěstí aneb svatba nebude„. Scházeli se lidé a sjížděla se auta z celého okolí. Lidé se na představení velmi těšili.  Po oba víkendové dny byl kinosál naplněn téměř do posledního místečka. Přišli za „domácí“ kulturou, aby alespoň na chvíli zapomněli na svoje běžné denní starosti. Herci jsou místní, lidé je znají, proto jim svojí návštěvou vyjadřují velkou podporu. Divadelní spolek se dostal i do povědomí širokého okolí, neboť se za námi přijeli pobavit lidé až z třebíčského okresu. Ochotníci se zasloužili o to, že městys Višňové je znám nejen dobrým vínem, ale i našim ochotnickým divadlem.
O přestávkách mezi jednotlivými dějstvími je vždy připraveno občerstvení, diskutuje se, hodnotí se výkony jednotlivých herců, kdo se přeřekl, kdo na malou chviličku ztratil text a podobně. To se stává i profesionálům a naši herci jsou jenom obyčejní lidé, mají v srdci lásku k ochotnickému divadlu a hlavně hrají pro lidi, kteří se takovému zaškobrtnutí rádi zasmějí. Vždyť text majitele sňatkové kanceláře byl velmi náročný a Jenda Mairinger se ho zhostil na výbornou. Ukázal, že i senior má ještě výbornou paměť. Za to ho obecenstvo po právu odměnilo silným potleskem. Překvapením byl i výkon Jakuba Buchty, který se představil v roli majitele artistické kanceláře. Jakub je velmi talentovaný mladý muž. Stejně lze hodnotit i výkony nových tváří našeho ochotnického spolku. Úžasná Kristýna Buchtová v roli mladé, atraktivní a bohaté majitelky barvírny z Humpolce. Stejně tak Hanka Šnáblová, koketní dáma, která se uměla kolem mužů otáčet. Svoje životní štěstí ve vyhlášené sňatkové kanceláři nakonec přece našla v Kulendovi, kterého přesvědčivě ztvárnil Jenda Jelínek. Dvojice, u které už obecenstvo očekává, že nekompromisně patří k sobě, je Lenka Šubová a Jarda Herold. Jejich skvělé herecké výkony a přirozenost jejich objetí a polibků obecenstvo vždy uvítá s potleskem. Artista Kvítko, jehož dobře zahrál Franta Šálek, si svoje potěšení také určitě našel. Vždyť jeho píseň „…. však si své potěšení najdu, jako vy ho máte“ se nesla v úplném závěru komedie celým kinosálem. Nemohu zapomenout na důležitou práci našich skrytých nápověd Ludmily Heroldové a Elišky Hejlkové. Tato děvčata mají herci při účinkování nejraději. Tréma udělá svoje a nápovědy vždy pomohou.

Jako režisér bych chtěla touto cestou všem hercům poděkovat za jejich skvělé výkony. Z důvodu velkého zájmu sehrajeme uvedenou komedii ještě v neděli 11. června v 16,00 hodin. Všechny Vás co nesrdečněji zveme. Předpokládá se, že bude kinosál opět plně obsazen. Přijíždí za námi senioři z DPS Miroslav s plně obsazeným autobusem. Jsou to naši pravidelní příznivci a my jim za jejich podporu velmi děkujeme.

Co říci závěrem? Jsem ráda, že se nám v ochotnickém divadelním spolku daří. Že máme v divácích velkou podporu, stejně jako v našich sponzorech. Hrdi jsme i na to, že jsme obnovili přátelské vztahy v Daruvaru, které byly dlouhou pauzou zpřetrhány. Již dvakrát jsme navštívili toto krásné lázeňské městečko. V roce 2013 s divadelní veselohrou Letní romance a v roce 2016 s divadelní komedií Holka jako buk.

Máme z našich úspěchů velkou radost a prostřednictvím zpravodaje se chceme s Vámi o ně podělit. Po sobotním vystoupení byla také přečtena výzva, že uvítáme ochotníky z řad našich občanů všech věkových kategorií. Přidejte se k nám.

Vážení milovníci ochotnického divadla, chtěla bych Vám všem jménem divadelního spolku NÁVRAT poděkovat za Vaši přízeň a podporu. Velice si toho vážíme.

Marie Machová- vedoucí DS NÁVRAT

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde