Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Řezbářské minisympozium

Řezbářské minisympozium ukázalo plody své práce. Medvěd Lukáš, který po dobu probíhajícího festivalu se stal heroldem nesoucím moravskou vlaku, stejně jako sochy loňského ročníku získal svého kmotra. Tím se stal Lukáš Langmajer.

Výstava fotografií portrétů Jana Zemánka

Pokračující výstava vítala své hosty.

III. letní filmový festival Višňovského kulturního léta

Plakáty zvoucí na festival oznamovaly titul filmu, který byl na tento den připravený. Film Tmavomodrý svět vypovídá o minulosti, která rozhodovala o naší současnosti. Touto větou navazuji na slova Miroslava Táborského, hosta třetího dne, která pronesl před vlastním promítáním divákům tohoto letního biografu. Spolu s dalším hostem Radimem Fialou vzpomínali historky z natáčení. Tak se mohli účastníci festivalu dovědět i něco ze zákulisí tohoto filmu. Jejich výklad vzpomínek na natáčecí scény za použití pyrotechniky, náletu na vlakovou soupravu, vzpomínky na letadla veterány RAFu, byly velmi poutavé a rád je vyslechl i třetí host toho dne Roman Luknár. Nejzajímavější částí vyprávění z úst herců byly postřehy ze setkání se skutečnými postavami české letky RAF v II. světové válce při premiéře tohoto filmu.

Divácká návštěva vypověděla o přízni tohoto festivalu diváky.

Tmavomodrý svět

Válečné drama i milostný příběh o přátelství, hrdinství a obětech i láskách českých stíhačů ve službách RAF za 2. světové války. Divácky nejúspěšnější film roku 2001 oceněný čtyřmi Českými lvy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde