Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Řezbářské minisympozium

Po celý den pilně pracovali řezbáři Martin Lichevník a René Vlasák na svých dílech, která vytváří v rámci Řezbářského minisympozia v prostředí zámeckého parku pod jírovcovou alejí mezi krásně se rozrůstajícími dřezovci.

Umělecké nadání, šikovnost jejich rukou, tvůrčí představivost, schopnost dokonalé práce s motorovou pilou obdivovali v průběhu prvního dne nejen místní občané, ale i návštěvníci parku, zámku a obce.  Někteří vnikající dílo obhlédli, jiní fotografovali, dokonce se i opakovaně vraceli, aby viděli jednotlivé fáze vzniku těchto dřevěných soch.

Nad vznikajícími díly se pozastavovali i přicházející návštěvníci večerního filmu Pelíšky 2. filmového festivalu, kteří měli i možnost před vlastní projekcí s výtvarníky pohovořit.

2. letní filmový festival Višňovského kulturního léta 

V průběhu již probíhajícího řezbářského minisympozia u vstupu do zámeckého parku probíhaly v jeho „srdci“ na čerstvě posekané louce mezi významnými stromovými solitéry veškeré nutné přípravy spojené s pětidenní projekcí 2. filmového festivalu, jež pro Višňovou zajišťuje Kinematograf Pavla Čadíka.

Večer přicházející návštěvníci měli možnost ocenit umělecké schopnosti a manuální dovednosti dřevořezbářů, jejichž díla vznikají v rámci již zmíněného řezbářského minisympozia.

Vlastnímu promítání předcházelo zahájení Višňovského kulturního léta s jeho 2. letním filmovým festivalem starostou Vladimírem Korkem. Ve svém slovu přivítal všech 350 diváků, kteří přišli. Poděkoval všem sponzorům, kteří se na tomto projektu podílejí, připomněl význam a důležitost loňské podpory výtěžkem získaných peněz pro zaplavenou obec Višňovou na Frýdlantsku. Přednesl i ideu letošního festivalu, kdy dobrovolné vstupné bude použito na dofinancování opravy sochy sv. Floriánu na višňovském náměstí.

Na závěr úvodních slov dal prostor i hostu včerejšího představení Radimu Fialovi, který z rodinných důvodů nemohl osobně zúčastnit. Jeho zdravici divákům a višňovskému festivalu prostřednictvím videonahrávky návštěvníci srdečně přijali.

Film Pelíšky svým tématem přes humorné zpracování se dotýká doby, která významně zasáhla naše dějiny. Snímek jako takový otevírá v každém z nás v zážitku a dojmu určitou osobnostní schránku. Jeho přijetí diváky, návštěvníky filmového festivalu si z pohledu pořadatele nesmírně vážíme.

Události v regionech plus – 8:25 upoutávka na náš Filmový festival v TV zde

Pozdrav od Radima Fialy, který bohužel z vážných rodinných důvodů nemohl přijet

[flashvideo file=”video/fiala.wmv.FLV” /]

 

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde