Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Velmi oblíbenou destinací k příjemným vycházkám do lesa a k lesu, na přehradu v Krétech, na samotu Mlýnek, je námi všemi nazývaná „cesta k lesu“ za obcí, která je součástí i cyklotras a turistické trasy po červené. Jedná se o komunikaci na pozemku p. č. 3325/32. Stará asfaltová cesta, která je po obou stranách lemovaná travnatým příkopem mezi posledními polnosti před lesem. Dnes jsou v těchto příkopech již pouze zbytky aleje ovocných stromů. Už je jich jen několik. Část z nich je velmi starých švestek. Zbylé stromy jsou ty, které byly za starosty pana Daniela zde dosázeny. Z nespočtu nových, ale zbylo několik.
Tato zchátralá stromová alej ovocných stromů při takto oblíbené cestě si zaslouží oživit. Jedním z mnoha podnětů je i skutečnost, že na kraji lese během několika příštích dnů za přispění dotací na rozvoj cykloturistiky, zde prostřednictvím Svazku obcí Moravia, jemuž Višňové předsedá, vyroste obdobná odpočívka, která se nachází na Staré hoře. Ano, i zde najdete vyhlídku shodného typu. Není náhodou, že bude z místa této nově osazené odpočívky u lesa vidět i na tu nacházející se na Staré hoře. Samozřejmostí bude i nádherný odpočinkový pohled, byť přes dráty vysokého napětí, na Višňovou.
A stromová alej. Tu chceme obnovit. V současné době je vyčištěná od podrůstajících keřů a kadlačí. Příkopy jsou posečeny od trav. Samozřejmě, že dojde i na odfrézování starých pařezů, aby se následně mohly stromořadí po obou stranou silnice dosadit ovocnými stromy na krásné ovocné stromořadí lemující tuto historickou cestu.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde