Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Letošní Višňovské kulturní léto pokračovalo dalším pro diváky, posluchače, návštěvníky, hosty, občany připraveným programem i v druhé polovině července.

Na neděli 19. července v rámci Tour de varhany, který pořádá Hudbaznojmo z. s., bylo připravena zastávka v kostele ve Višňovém. Varhanní koncert v kostele sv. Jana Křtitele ve Višňovém začínal ve 14 hodin. Posluchači se mohli zaposlouchat do skladeb, které jim představil účinkující varhaník pan Martin Jakubíček. Tato výjimečná hudební akce tak dokonale zapadla do programu letošního ročníku Višňovského kulturního léta.

Své pokračování měl i filmový festival. Tentokráte pracovníci městyse Višňového připravili promítací plátno v areálu obecního dvora. Připravit bylo třeba i potřebné sociální zázemí pro diváky.

Na pátek 31. července bylo připraveno promítání nového filmu 3BOBULE, který navazuje na své úspěšné předchozí díly. Této premiéry v letním kině ve Višňové se přijel zúčastnit a pozdravit všechny přítomné diváky i producent tohoto a řady jiných velmi úspěšných filmů pan Tomáš Vican. Dalším hostem, který se zde před vlastním promítáním divákům představil byl starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina, který vedle pozdravu se představil divákům, co by kandidát do Senátu ČR. O tom, že měl film velký úspěch svědčí i návštěva, která se šplhala k pěti stovkám diváků. Prostředí obecního dvora mezi sluncem během dne vyhřátými budovami vytvářelo nádhernou letní kulisu.

Obdobně tomu bylo i v sobotu 1. srpna. Na tento večer bylo připraveno promítání filmové pohádky, která byla mezi diváky vybraná z pohledu zájmu ve facebookovém hlasování na začátku června, Hodinářův učeň. Diváckou skladbu tohoto večera pak tvořili oproti pátečnímu promítání výrazným zastoupením děti. Promítací kulisa byla i v tento srpnový večer nádherná.

Za program celého X. ročníku Višňovského kulturního léta 2020 chceme poděkovat všem návštěvníkům, hostům, fandům, přispěvatelům a podporovatelům, za to, že svým dobrovolným vstupným v průběhu celého kulturního léta přispěli na nově zakoupenou promítací techniky. Projekci zvuku a obrazu na plátno Vám představovala nová technika ve vlastnictví městyse Višňového, kterou obsluhoval místostarosta pan Pavel Havelka. Výtěžek ze vstupného, kterým jste přispěli na nákup této techniky činí 69.900,- Kč.

Poděkování za podporu Višňovského kulturního léta 2020 patří rovněž NADACI ČEZ, SKUPINĚ ČEZ. Velmi si vážíme a děkujeme i dalším podporovatelům především z řad nejen višňovských podnikatelů a podniků, kteří svými dary, pomocí a další výpomocí pomohli program tohoto ročníku višňovského kulturního léta zorganizovat a uskutečnit.

Poděkování patří i Sboru dobrovolných hasičů ve Višňovém za jejich podporu a pomoc, Tělovýchovné jednotě Višňové. Děkujeme Výchovnému ústavu ve Višňovém za to, že převážná část kulturního programu se mohla uskutečnit v prostředí zámeckého parku a nádvoří zámku. Za pomoc a spolupráci děkujeme i obci Tavíkovice. Za propagaci akce děkujeme všem obcím v širokém okolí, svazku vinařských obcí DANÍŽ, Svazku obcí MORAVIA a rádiu BLANÍK.

Vyjádřit poděkování je nutné i pracovníkům městyse Višňového, kteří vše připravovali, a zastupitelům za jejich práci a podporu při programu. 

Vám všem děkujeme za ocenění, kterého se nám dostává. To nás naplňuje uspokojením za dobře odvedenou práci. Rovněž nás motivuje pro další již XI. ročník Višňovského kulturního léta 2021.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde