Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Višňovské kulturní léto se v letošním roce svým osmým ročníkem uskutečnilo uskutečnil v samotném začátku letního prázdninového měsíce července. Tato dnes již tradiční akce se stala regionálním kulturním pásmem, která probíhala ve dnech 4. až 8. července.

Program v sobě zahrnoval několik oblastí, a to oblast filmu, literatury, hudby a fotografie.

Ve středu 4. července bylo kulturní léto zahájeno Višňovským filmovým festivalem za projekce Kinematografu bratří Čadíků. Úvodním filmem byla komedie Špunti na vodě. Přírodní amfiteátr višňovského zámeckého anglického parku dotvářel neopakovatelnou přírodní kulisu a atmosféru filmovému promítání.

Ještě před zahájení na filmovém festivalu byla ve školící místnosti hasičské zbrojnice otevřena Výstava historických fotografií Višňové. Tato expozice přibližně 300 fotografií z historie Višňového se od svého otevření stala neskutečným tahákem především pro višňovské a jeho rodáky. Výstavu bylo možné navštívit každý den až do prodlouženého závěru – pondělí 9. července.

Ve čtvrteční večer se promítala komedie Bezva ženská na krku. Nádherné letní počasí a jeho příjemně teplý večer opět přilákal spousty diváků.

Pátek patřil filmové pohádce Čertoviny. Ten večer přišla i rekordní divácká podpora. Tři sta padesát diváků včetně dětí vypovídá o oblíbenosti a regionálním významu tohoto programu.

Na sobotní podvečer bylo na nádvoří zámku připraveno LiStOVáNí Lukáše Hejlíka, a to knihou „Nejlepší kniha o Fake News!!!“ Scénické čtení v podání Alana Novotného a Jiřího Resslera ohromilo své příznivce. Poté následovala beseda s autorem Milošem Gregorem.

Vlastní sobotní večer se v parku promítal film Po strništi bos. I film z období II. světové války přilákal své diváky. Celková účast na filmovém festivalu tak dosáhla čísla přesahující jedenáct set návštěvníků.

Na nedělní odpoledne byly připraveny rockové „čaje“ do prostředí přírodního amfiteátru. Postupně vystoupily skupiny BLACKOUT, což je začínající skupina místních chlapců, která si svůj úspěch náležitě vychutnala. Po ní nastoupili na pódium rocková „star“ OLD ARCUS, která svými legendárními písničkami bila na emoce publika. Čtyřicetiletá „legenda“ BABYLON, která vystřídala OLD ARCUS, si svými hity „pohrávala“ se svými příznivci a fanoušky. Atmosféra, která zde byla vytvořena, byla totiž nepopsatelná.

O pondělí 9. července byla na základě požadavků občanů prodloužena expozice Výstavy višňovských historických fotografií.

Děkujeme všem návštěvníkům, kteří svým dobrovolným vstupným v průběhu celého Višňovského kulturního léta 2018 přispěli na „Úpravy a dovybavení dětského hřiště mateřské školy“. Celková částka vybraná na dobrovolném vstupném činí 36.351,- Kč

Poděkování za podporu Višňovského kulturního léta 2018 patří Jihomoravskému kraji, Nadaci ČEZ, Skupině ČEZ. Samozřejmostí je, že děkujeme i dalším podporovatelům především z řad višňovských podnikatelů a podniků, kteří svými dary, pomocí a další výpomocí pomohli program tohoto ročníku višňovského kulturního léta zorganizovat a uskutečnit.

Neskutečný dík patří i Sboru dobrovolných hasičů ve Višňovém za jejich podporu, pomoc a spolupráci. Dále děkujme i Tělovýchovné jednotě Višňové, Výchovnému ústavu Višňové, obci Tavíkovice.

Ocenění, kterého se nám za tento kulturní maraton dostává, nám dodává energii začít již připravovat program pro další 9. ročník.                                                                    Mgr. Vladimír Korek – starosta

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde