Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Šestý ročník Višňovského kulturního léta se v městysi Višňovém uskutečnil v prvních dnech měsíce července. Dnes již se tato akce řadí k tradičním višňovským akcím, které oslavují léto, kulturu, společenská setkání, sportovní akce. Ten letošní ročník byl navíc doplněn i setkáním nejen sportovců ze spřátelených obcí Višňové, tj. z Višňové u Frýdlantu, Višňové u Příbrami a ze Slovenska z Višňové u Žiliny.

První den v sobotu 2. července se na travnatém hřišti toho našeho Višňového utkala v turnaji systémem každý s každým družstva starých pánů z Višňového, z Višňové u Frýdlantu, Višňové u Příbrami a také družstvo dnes již zahraniční z Višňové u Žiliny. Tato sportovní akce měla svůj druhý ročník. Pro připomínku ten první ročník se uskutečnil v roce 1989. Vedle sportovně soutěživé atmosféry byl turnaj provázen i upevňujícím se přátelstvím těchto obcí shodného názvu, neboť na turnaj přijeli nejen jejich fanoušci a fanynky, ale i zástupci samospráv těchto obcí. Na večer byla připravena tělovýchovnou jednotou na hřišti taneční zábava.

Na neděli 3. července, Markéta Lánská a Alan Novotný představili nádvoří zámku knihy Michala Viewegha „Zpátky ve hře“ v rámci projektu scénického čtení s názvem LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Za příjemného slunečního odpoledne tak měli možnost návštěvníci se seznámit s oblíbenou postavou Oskara v jeho kritických životních momentech: manželskému stereotypu či nevěrám, ale také skoro jisté smrti.

Úterkem 5. července začal za projekce Kinematografu bratří Čadíků 6. Višňovský filmový festival. Až neočekávanou návštěvu diváků vánoční pohádky Sedmero krkavců však lehce poznamenaly „slzy z nebe“.

Na středu byla připravena komedie, která k létu neodmyslitelně patří, Život je život. Čtvrtek a pátek pak byly ve znamení filmů Ganster Ka a Ganster Ka Afričan. Návštěvnost jednotlivých filmových představení ukázala, že o film ve Višňovém v letním prostředí neskutečně nádherného zámeckého parku je zájem a od svých diváků má velkou podporu. Podmínky a prostředí této části přírody má své neopakovatelné kouzlo, a s předem připraveným zázemím je prostě dokonalé.

Na sobotní večer byla připravena taneční zábava se skupinou Arcus. Myslím si, že není třeba znovu opakovat věty vyřčené k prostředí.  Je třeba jen konstatovat, že atmosféra vytvořená Arcusem byla nádherná.

IMAG0790Závěrečným dnem byl nedělní koncert dechové hudby Horané. Dechovka, která přilákala spousty svých příznivců, tak provázela nedělní odpoledne. Neopakovatelná atmosféra za velmi příznivého stínu vzrostlých solitérních stromů parku v horkém ledním odpoledni podpořila posluchačům neopakovatelný zážitek, kdy si mohli vychutnat zpěv a hudbu oblíbených písníček, stejně jako občerstvení, které byly zde připraveno v průběhu celého festivalu.

Před samotným závěrem je třeba poděkovat všem těm, kteří svým dobrovolným vstupným v průběhu celého Višňovského kulturního léta 2016 přispěli na zbudování nového dětského hřiště v připravované lokalitě pro výstavbu 21 rodinných domů v části Pod Starou horou.

Samozřejmě, že patří dík i všem těm, co přispěli a pomohli program tohoto léta zorganizovat a uskutečnit, a to jak za přispění finančních prostředků, tak i za materiální a pracovní pomoc. Neskutečný dík patří i spolkům, tedy Sboru dobrovolných hasičů ve Višňovém a Tělovýchovné jednotě Višňové.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde