Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Nastalá neděle je posledním dnem kulturního léta

Řezbářské minisympozium

V rámci řezbářského minisympozia utichly nástroje a my měli možnost obdivovat vzniklá díla.

Výstava fotografií portrétů Jana Zemánka

Nastal poslední čas pro návštěvu této vskutku velmi umělecky ztvárněné expozice.

III. letní filmový festival Višňovského kulturního léta

Nedělní program je každoročně zaměřen na dětského diváka. Připravena byla dnes již bezesporu klasická česká pohádka S čerty nejsou žerty. Její oblíbenost potvrdilo nejen počasí, které bylo celému Višňovskému kulturnímu létu příznivě nakloněno, ale i davy diváků. A to nejen malých, ale i těch velkých a dospělých i těch věkem starších, což nás pořadatele velmi potěšilo. Před vlastním promítáním starosta Vladimír Korek naposled poděkoval sponzorům, bez kterých by se festival neuskutečnil, poděkoval hasičům, pracovníkům úřadu městyse, Pavlu Čadíkovi. Velký dík pak vyjádřil Vám divákům a účastníkům za projevenou přízeň a podporu. Každodenní losování tří šťastlivců lahví vína z Adámkova vinařství bylo tento večer rozšířeno o tři výherce občerstvení ze stánku místních hasičů,

S čerty nejsou žerty

Chamtivá macecha připraví svého nevlastního syna Petra o všechno, včetně dědictví po jeho otci. Petr se mezitím seznámí s dcerami místního knížete, když je zachrání při projížďce, při které se jim splašili koně, a zaujme ho vyzývavá Angelína. Petr však pro ni nic neznamená. To její sestra Adélka, hodná a skromná, se do Petra hned zamiluje. Petrova macecha se neštítí ničeho, a aby se ho zbavila, spikne se s místním správcem, společně proti Petrovi kují pikle a pošlou ho do vězení a poté i na vojnu. Petr však uteče a protlouká se světem. Když už neví kudy kam, potká věrného a spravedlivého přítele samotného čerta.

2013-07-21 21.32.25

 

Zdravím všechny příznivce letních kin.

Já, Pavel Čadík, chci říci jen jediné. Za mých 20 let působení jsem sjel hodně míst po Československu. Ať to bylo v Bratislavě, Praze – všechna hlavní náměstí, či Ostravě. Moje “Lejdy” ovšem nejkrásnější místo na svém působení našla až zde! – Ve Višňovém. Tento nádherný park její činnost – letní kino, povýšil na maximum. A přízeň všech diváků a lidí působících kolem to jen umocnilo. Tak jako zdejší vzácné stromy jsou zde spokojeny, tak i já jsem zde šťasten … . Dík Višňováci. A mohu-li požádat, napište i Vy, jak to cítíte. 

Krásné léto přeje potulný šiřitel kultury.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde