Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

Víkendová sobota nebyla jen čtvrtým dnem kulturního léta, ale byla i programově tím nejpestřejším a nejbohatším.

Řezbářské minisympozium

Řezbářské minisympozium pokračovalo a pod rukama Martina Lichevníka začala z kmene dřeva ukazovat svou tvář postava vodníka sedícího na vrbě.

Výstava fotografií portrétů Jana Zemánka

I v sobotu mohli návštěvníci zhlédnout tuto výstavu, která oživila zámecké prostory.

Páté višňovské trhy

Trhy ve Višňovém mají již svou tradici a to nejen při Višňovském kulturním létu, ale každou třetí sobotu v měsíci od března do prosince.

Fotbalový turnaj starých pánů

Do turnaje starých pánů přijeli bantičtí, víceničtí spolu s obhájci loňského prvenství z Horního Žďáru u Jindřichova Hradce. Turnaj probíhal v areálu místního fotbalového oddílu na „pažitu“, za který si jeho správce Jindřich Jedlička zaslouží velkou poklonu. Fotbalové mače určily toto pořadí:

  1. Bantice
  2. Vícenice
  3. Horní Žďár
  4. Višňové

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

foto zde

III. letní filmový festival Višňovského kulturního léta

Na večerní promítání, které po celý filmový festival zajišťoval Kinematograf Pavla Čadíka, byl připraven film Alois Nebel. Hostem večera byl Laďa Jelen, muž ve valašském kroji, s valaškou v ruce a s pozdravem k divákům přímo od valašského krále Boleslava Polívku. Sám Pavel Čadík je jedním z rytířů Valašského království.

Alois Nebel

Příběh filmu začíná na podzim roku 1989 na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách, kde slouží jako výpravčí Alois Nebel (Miroslav Krobot). Nebel je tichý samotář, kterého čas od času přepadne podivná mlha.

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde