Oficiální webová prezentace Višňového na jižní Moravě

První červnový víkend byl pro Višňovou skutečně velmi pestrým a svou nabídkou kulturně společenskou bohatým.

V pátek prvního jsme měli možnost zúčastnit se Noci kostelů 2012 v kostele sv. Jana Křtitele ve Višňovém. V rámci bohatě připraveného programu v kostele jsme mohli nahlédnout i do hrobky hraběcí rodiny, která je pod kostelem. Zároveň byla zpřístupněna i zámecká kaple Neposkvrněného početí Panny Marie.

Vlastní program obsahoval po slavnostním zahájení varhanní koncert v podání paní Ivany Šumpelové, po kterém následovalo vystoupení rouchovanské scholy Paprsky. Velmi poutavým bylo povídání o historii kostela, po níž následovala komentovaná prohlídka kostela. Tento sváteční den byl zakončen modlitbou.

Sobota druhého byla ve znamení oslav Mezinárodního dne dětí. Sportovní odpoledne před hasičárnou probíhalo pod záštitou hasičů. Vlastní akce velmi bohatého a zábavného programu neopomněla na spoustu disciplín jako např. střelba ze vzduchovky, chůze po laně, hasičský sport, hod na cíl aj. Odpoledne bylo doplněno o ukázky z činnosti městské policie, vystoupení mažoretek ZŠ a MŠ Višňové, možnost projížďky na koních, představení požární techniky užívané při zásazích, ukázky myslivecké činnosti, z výcviku psů. To vše doprovázela hudba Silence.  Dobrá nálada se nesla do večerních hodin. Foto zde

V neděli třetího na Úřadě městyse byli přivítáni na tradičním Vítání občánků děti narozené v roce 2011. Foto zde

Kontakt

Městys Višňové

www.visnove.cz

info(at)visnove.cz

tel.: 515339130

starosta:

+420 602 640 403

místostarosta:

+420 736 531 841

všechny kontakty zde